May the leaves of your life tree never turn brown.

2013-07-08
23:40:00

Riddikulus 2013 =)
Tänkte först börja med att länka lite stuff eftersom Uppsala (Någonting) var där och skrev för tidningen och filma för nyheterna (Tror jag att det var.)
 
 
Radion: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114&artikel=5582220
Nyheterna: http://www.unt.se/24unt/?category=1089620&clip=2494578&date=latest&startTime=0m0s
Tidningen: http://www.unt.se/kultur/pa-besok-hos-harry-2498027.aspx#.UdmAJ7vXQLQ.facebook
Någon Uppsala tidning: http://pdf.direktpress.se/flashpublisher/magazine/9401?page=8
TV4:
Harry%20Potter%20har%20tagit%20%C3%B6ver%20%C3%84rentunaskolan
 
Så då ska jag redogöra för och om Harry Potter konventet Riddikulus som hölls av Uppsala Slug Club.
Det hela började på onsdag den 3 juli, jag tog tåget från Gävle till Storvreta (Hållplatsen innan Uppsala) där konventet skulle hållas. Var sjukt typ nervös för själva tågresan och nu när jag gjort det känner jag att jag kan ta mig till Göteborg (För konvent) och Stockholm (För julbal) när de hålls nästa år, (Så långt dit bara D;).
 
När jag kom fram mötte jag upp en slusningsgrupp från Uppsala och fick äntligen träffa Cara <3 du månntro vad jag längtat efter detta ögonblick. Och fick träffa massa annat awesome folk då med, liksom alla som kom <3
Kände inte en enda egentligen, vissa hade jag snackat med på Mugglis mer eller mindre och andra visste jag inte ens om att de existerade. Men nu vet jag det, och tack för det :D <3
I alla fall så blev vi visade till Storvreta fritidsgård med ett rosa paraply som bars av Jonte i spettsen och dödsreliker märket i silvertejp tejpat på asfalten, kan det bli bättre än så? Självklart kan det bli det och detta var bara början. Vi gick in och fick ett varsitt brev i Gringotts med schema, info och galleoner (Söta små guldpapperscirklar) sedan fick vi gå i Diagongränden . Där kunde man köpa sig sin trollstav (Som jag tappade bort i skogen så jag tog en ny pinne xD) Sedan kunde man köpa pygmepuffar och liknande :)
Sedan gick Hogwartsexpressen (Ett lång led där alla höll varandra på axlarna.) vidare till Hogwarts, vi fick chokladgrodor :)
Eftersom att detta var mitt första konvent fick jag bli sorterad, förvånansvärt nog till Slytherin ;) Vilket var mitt mål (Och det jag anmält mig till.) Sedan satt vi vid våra elevhemsbord med lärarbordet framför oss, som i boken. Grönt, gult, blått och rött, vilken mäktig känsla :)
 
Sång av Hanna Hooch och Lovisa Pince, vi sjöng.
Melodi, Röd, röd, röd är mössan på mitt huvud.
Rött, rött, rött är märket på min klädnad,
rött, rött, rött är svärdet som jag får.
Allt som är rött, rött tycker jag är vackert,
för jag är en riktig Gryffindor.
 
Grönt, grönt, grönt är märket på min klädnad,
grön, grön, grön är lilla ormen min.
Alt som är grönt, grönt tycker jag är vackert,
för jag är en riktig Slytherin.
 
Blått, blått, blått är märket på min klädnad,
blå, blå, blå, tiaran den är blå.
Allt som är blått, blått tycker jag är vackert,
för jag är en riktig Ravenclaw.
 
Lila, lila är märket på min klädnad,
lila, lila är vår nattbuss.
Allt som är lila tycker jag ä vackert,
för jag jobbar på Riddikulus.
(Tror sista versen var så, lärarna sjöng den.)
 
Vi blev serverade mat av husalferna (En av arrangörernas föräldrar.) vi blev serverade god, men lite stark mat, minns inte vad det var första dagen.
Sedan hade vi elevhemsmöten, peppning och liknande, för att vinna elevhemspokalen. Sjukt små soffor Slytherin hade mot för Hufflepuff, men det var mysigt och sedan invaderade vi ändå hufflesoffan ;)
Sedan fick vi packa upp sov sakerna, jag fick sova i Hemligheternas kammare med en blandning av folk från olika elevhem och olika åldrar (Konventet var från 13 och uppåt.)
Sedan var det nattliglektion i astronomi, vi sprang runt och letade efter guldstjänor med  frågor på, trevligt var det. Efter det var det ingen mer bestämd aktivitet så vi helt enkelt satt och pratade och umgicks. Kan nästan säga att jag uppskattade detta upp till tusen ni är så sjukt fina och underbara människor :)
 
 
 
Torsdagen vaknade jag och åt frukost i stora salen med alla andra, sedan var det bara att följa schema (Kändes som att man var tillbaka på grundskolan, hahaha xD) Vi blev indelade i olika klasser, med blandning från olika elevhem, jag var med i klassen Pygmépuff :) Då var det trollformellära, då vi fick i grupp skapa egna formler och diskutera hur de gjordes. Många formler är ju som alla vet ihopsatta ord från olika språk, tex Latin eller bara ord från ett visst språk. Vår grupp gjorde en formel för dvärgar i Ryssland för att de skulle kunna stanna sin gungstol. För som ni alla vet så är Ryssland så elaka mot dvärgar och inte har gungstolar som är anpassade för dem och därför behöver de en formel som stoppar gungstolen åt dem så de inte skadar sig eller dör.
Sedan var det förvandlingskonst och någon, tror det var nyheterna som var där och filmade oss då, är iaf med där :) Vi diskuterade hur magin egentligen fungerar osv, fick iaf fem poäng till Slytherin xD
Åter lunch i stora salen, tror det var piroger denna gång och sedan örtlära, då vi fick lära oss om örter med "Magiska" egenskaper. Örter som man använder i huskurer och liknande som finns i vår närhet, och självklart sådana som används i HP.
Sedan var det valbart ämne, valde Talmagi och forntida runskrift. Där man fick lära sig om runor, skriva sitt namn och liknande. Ta reda på vad man var för människa genom att räkna och se på runorna, riktigt intressant.
Efter det långrast då vissa som ville vara med hade Quiddichträning, medans vi andra åter invärderade Hufflarnas soffa och låg i en "Böghög" som någon sa och enbart snackade :)
Middag och sedan Mugglarstudier, vi såg Harry Potter och den flammande bägaren på norska så roliga ord och översättningar xD även om jag somnade i de sköna sofforna ;) Efter filmen var det Spådomskonst som jag skippade....hmm var det då vi spelade spel? Minns inte xS
 
Fredagen började med Försvar mot svartkonster, där vi fick lamslå folk, se filmklippet. Minns inte vad leken heter, men sjukt kul var den. Lekte även en varulvslek som blindbock typ, man skulle fånga en person och "bita" denna :)
 
 
Sedan Trolldomshistoria, där det var mycket fakta om fandomen, Wizard rock, konvent, julbaler och liknande saker som ordnats värden över och liknande. Intressant faktiskt att det fanns så mycket över hela vår vackra magiska värld.
Lunch och sedan Trolldrycks konst. Vi fick leta reda på en massa papper som var utspritt i hela huset och sedan komponera en trolldryck av detta, (Gissa vilka som vann? :D)
 

Åter valbart ämne vilket vi skippade och spelade spel i uppehållsrummet. Men framförallt såg vi på när ormen Freud och Oscar hade en trevlig och ytterst underhållande diskussion xD (Kommer leva på detta länge.) Freud är en vanlig IKEA orm som man stoppar handen i och ja, mycket underhållande xD
Sedan var det examensprov, dock kom en massa karaktärer in hit och dit. Säkert underhållande om jag inte var så koncentrerad på att vilja göra provet att jag bara blev irriterad på det, hahaha. Och nej vi fuskade inte alls (A) Umbridge höll ju i provet så vem vågade fuska då ;)
En sak är dock säker tyckte att Beauxbaton tjejerna var creepy i filmerna, vill bara säga att killar blir ändå värre xD men så underbara :)
Middag med massa ugglepost och sedan Slughorns fest där alla skulle vara utklädda. Var Slytherin elev, och det blev Roxanne Weasley, kom på det där på en gång xD Men fina utklädnader. Det mesta jag minns är enrosa dryck, läskiga ögon och orden, "Törstig?" så underbart <3
Vi (Jag, Cara, Osckar och Ludvig.) tröttnade dock, la oss i Hufflarnas soffa och Osckar och Cara hade högläsning i Barry Trotter, så mysigt :) <3 och sen kom massa fler och joinade oss c:
 

Sista dagen innan hemfärd började vi med Quidditchmatch. Eller inte direkt arrangörerna väckte alla med tutor och grytlock typ, dock inte mig och två till som redan var vakna och hade kul åt allt xD Sedan frukost och sedan Quidditch med lite annorlunda regler än vanlig mugglarquidditch, vi såg på och jag och Alice flätade Oscars hår, så vackert :´) vi hade inga snoddar så vi tog blommor xD
 
 
 
 
 
Vi blev indelade i nya random elevhem, minns inte vårat konstiga namn, men vi hade en bläckfisk som maskot iaf :D Vi fick göra en massa uppgifter och vi vann den tävlingen :D och Ravenclaw vann elevhemstävlingen. Det var Peeves som hade tagit över skolan och blivit rektor som hade ändrat så på elevhemmen ;D
Sedan var det magisk trekamp där de som anmält sig fick göra saker som att spela levande trollkarlsluffarschack och liknande saker.
 
 
 
 
 
Sedan middag och kulturkväll med massa underbara uppträdanden, med Wizard rock musik. Dock tyvärr inte min och Alvx fina Kiwano sång :´) "Du du du dudu Kiwano." men alla som uppträdde var såååå duktiga :D
Jonte läste även upp ett tal vi alla hade hjälpt till med genom att fylla in random ord, fint va?
 
Hej alla INTELLEKTUELLT OREDIGA trollkarlar, ONSKEFULLT OANDPASSADE häxor, FYRKANTIGA mugglare och HIPPOGRIFFER! Nu ska jag hålla mitt GULA tal som ni alla har hjälpt till att fixa efter att ROLIGA Peeves kastade riddikulus på det. Som ni alla vet heter jag Jonte LOVEGOOD och är hufflepuffs STORA elevhemsföreståndare. Jag tänkte börja med att prata lite om ni som är här på det RUNDA konventet ACCIO. När jag skrev det här talet så visste jag inte om att alla skulle byta elevhem. Så kan alla som var i Hufflepuff sträcka upp en FOT så vi ser er. Hufflepuffs djur är ju förstås den MAGISKA HÄSTEN. Sen har vi slytherinarna. Kan ni skrika VA? Som ni alla vet är ju slythrarna VACKRA men också ibland BITCHIGA. Nästa elevhem är Gryffindor. Kan ni se KÄRA ut? Vet ni förresten vem som gick Gryffindor. Jo det gjorde faktiskt ASKUNGEN. Fast det var länge sen. 7 år sen, eller vad det 13? Jaha. Sist men inte KANTIGAST.  Rawenclaw! Kan ni se ut som SLOTT? Bra! Och alla vet ju att rawenclaware är jättebra på att DISKA men dåliga på att BRÖLA. Det var alla 43 elevhem! Jag vill bara säga att det är så kul att så många kommit hit från så olika ställen. Någon har GÅTT ända från JAPAN och någon har bara INDIANHOPPAT från LONDON. Nu höll jag förresten på att glömma att nämna de RÖDA lärarna. Visst har de vart duktiga och SOLIGA? Och visst har det vart GLADA lektioner där ni har fått göra allt från OSCILERA till LAMSLÅ! Jag tyckte i alla fall att ni såg ut som ILLITERATA TOMATODLINGAR på försvar mot GULkonster som jag hade. Jag har ju också hjälpt min FARBROR, nej jag menar bror Simon DOBBY med hans GULDIGA lektioner i skötsel och vård av LOCKMANS LILA LÅNGKALLSONGER.  Där fick ni vara allt från UTTRAR till BASILISKER till GLASSMASKINER. Jaja, nu ska jag inte prata om allt ni har gjort och allt ni har kvar att göra för då blir jag inte klar förrän JULEN 1997. För det är faktiskt några jag inte nämt än. Först nämner jag de UPPRÖRDA husalferna! Där sitter dem! De har lagat nästan all mat. Både den UTMANANDE BOLLABAISEN och också SURSTRÖMMING med PYGMEPUFFAR i. Två DÖDA fakta om husalferna: Fakta ett. De har faktiskt läst alla böckerna!
Från De GLADAS sten till DÖDSGRANBARREN. Och fakta 15... två! Fakta två! Det är faktiskt mina HÖGA föräldrar. Precis, så Simon som är så FLAGGSTÅNGSKNOPPSREPARATÖRSREPRESENTANTSADVOKATSLIK var ju min bror. Men Hanna är ju också vår BRYLLING... syster... Så jag har faktiskt hela min  ROSAFLUFFIGA familj här. Inte så konstigt efter som jag bor här i SLYTHERINGULA och SMYGFULLA storvreta och kan SPOLA MIG NER GENOM TOAN hit på fyra fem min.
Men nu fortsätter jag med mitt tal om SÄLAR. De ROSAGULRANDIGA arrangörerna får jag inte glömma! Utan de hade det bara blivit LUFTKONDITIONERING av allt. Ge dem en SLIMEGRÖN applåd. Nu är det inte långt kvar på mitt tal. Högst 1448 min. Jag vill bara avsluta med lite skvaller.  Visste ni att LUNA har blivit ihop med  SANGUINI? Ja det är sannt. Jag trodde också att han var ihop med SNÖVIT . Jag blev EXTRA EXEPOTIONELLT BESSERWISSIG när jag hörde det. 
Det var en MARINBLÅ NIFFLARE som viskade i mitt öra. Men säg inte till någon annan. Det är en större hemlighet än att ingången till hemligheternas kammare inte längre ligger i FLUFFIGA Myrtles toalett utan i VID BEHOV RUMMET. Ett annat skvaller som jag hört är att DUMBLEDORE är en animagus och kan förvandla sig till en KANIN Jag tycker bättre om SNIRKLIGA DRAKAR. Om någon har en sån skulle jag kunna tänka mig att senare byta den mot HUFFLEPUFFS TOALETTRING. Vi kan ta det NÅGON GÅNG MELLAN 12:45 och 12:46 imorgon. This speach was riddukulus! Och nu är det slut! ACCIO!
 
Jag och Louise hade jättekul och skrattade helt besatt, mest åt, "Vem är du? Jag är döden." hahaha xD
Sist men inte minst var det strafftjänstgörning, vilket var lika som spökpromenad, jättesöta karaktärer <3 ledsen kan inte säga att jag blev rädd även om ni skrämde upp en del vilket var härligt att ni gjorde :D Så bra och med inlevelse. Men bäst av allt var Alexandra, och Gryffindors visp xD <3 hahahaha. Innan det hade jag och Alice någon sorts fight om en jordgubbe och jag skrämde upp folk genom att låta som tjejen från Evil dead ;P Sorry för det :P
 
Sedan var det söndag och slut på det hela, vi packade ihop och jag hade sönder min väska och Oscars stav blev funnen på scenen xD den som varit försvunnen. Alla priser och poäng delades ut och vi avslutade allt med en kramrunda, mycket tårar blev det här och där. Det är så sött när folk visar hur rörda de blir <3 saknar er så.
Följde med en slussningsgrupp till stationen, men jag skulle åt ena håller och jag åt andra. Kände mig så ensam på min sida järnvägen, hade helt klart velat att ni skulle följa med hem till Gävle.
 
Först var alla där....
Och sen var alla borta :´(
Och varmt var det med ;P
Hur som helst har jag haft ett underbart konvent med underbara människor. Det blev så tomt och tyst utan er alla saknar er så. Att vara med andra nördar som helt och fullt bara accepterar en värmer mer än vad jag kan beskriva. Då jag erfarenheten av att folk inte gör det har sina djupa spår, är så glad att ni alla finns och vill bara träffa er. Inte om ett år till nästa konvent utan före helst NU, inte för att det går, men ja ni fattar. Tack för allt och att ni gjort mitt första konvent så underbart <3
Ca 63 nya vänner på FB, massa grupper och gilla saker säger väl bara en hel del, kärlek till er alla <3
 
Upptäckte dock tre blåmärken och en ca 7 x 3 cm stort på underarmen. Kan hålla med folk om att jag har hög smärtgräns för jag borde ha känt detta xD
 
Och någon som vill att jag ska ta bort bilder så säg till. Vet att ingen hade emot att man la upp bilder, men säg till om jag ska ta bort någon ändå :)
Hogwartssången
Hogwarts. Hogwarts, Hoggy Warty Hogwarts,
Vare sig vi är gamla och flintis
Eller unga med skrubbsår på knäna,
Var snäll och se till att vi nånting oss lär.
Med saker som är intressanta för oss
Behöver vi fylla vårt huvud och sinne
För nu är där tomt, ja, mest bara luft
Och fluglik och tussar av damm där inne.
Ge oss tillbaka all det som vi glömt
Och lär oss sånt som till nytta kan bli,
Så ska plugga tills ögonen blöder.
Gör bara ditt bästa, och resten gör vi.
 
There was a magic school
Sång av Hanna och Lovisa.
There was a magic scool and a McGonagall.
A sneaky snake and an eagle fly.
A lion, a badger, a crazy Dumbledore.
Nananananana, nananananana, nananana, nananananana.
(Den görs med rörelser och man tar bort orden eftersom.)
 
Detta är lite av allt vi gjorde och jag har skrivit upp de sånger jag gillade. Det mesta är från schemat som vi alla följde. Men hur det än är så har jag haft det underbart och vill tacka alla som deltog, alla arrangörer, lärare, elever, husalfer, ja alla ingen nämnd och ingen glömd. Önskar att detta konvent kunde varat längre, men tack :)
 
Fler bilder kommer troligen sen då jag inte knäppt så mycket men jag vet att andra har gjort :)
Bland länkarna till höger på sidan finns även en länk till Tua en trevlig Slytherinnare med blogg även hon :)

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: