May the leaves of your life tree never turn brown.

2014-05-11
12:44:00

Tankar om politik, HBTQ och brysselkål!
Tänker försöka mig på ett mer seriöst bidrag till bloggen än vad som annars sker. Är inte fandoms seriöst nog, tänker ni. Nja, det beror väl på i vems ögon man ser det.
För det första, ta inte illa upp för mina åsikter de är och förblir mina egna liksom jag gillar gurka men inte brysselkål.
Fast vem gillar brysselkål? De är små gröna bollar som smakar och luktar vidrigt, haha xD
 
Var bara tvungen att hitta en bild på brysselkål och kan tycka att de är väldigt coola när de växer, som ett miniträd med bölder c:
 
 
Men nu till det kanske lite mer seriösa som inte handlar om min avsky för brysselkål. Igår var det som de flesta märkte ESC och i år vann Österiket med Conchita Wurst och låten Rise Like a Phoenix. Sanna Nielsen kom trea, vilket är underbart. Hur som helst blossade såklart debatten upp på Mugglis som den alltid gör. Vissa tyckte att det var bra för att Conchita var den hon var, en kvinna med skägg som står för människors lika rätt att älska. Medans andra förvisso gillade budskapet men inte låten. Inte att hon vann pga. vem hon är, vad hon stod för, då det faktiskt är en musiktävling och inget politiskt. Det kan väl inte ha undgått för den som såg ESC att de ryska tvillingarna blev utbuade?
Detta fick mig att tänka till, varför tyckte jag att låten var bra egentligen?
Håller med till viss del i båda, jag personligen gillade låten, hon var vacker, låten var det. Men gillade andra med, Sannas var bra och trodde den inte skulle komma så långt som den gjorde. Men hur många la sin röst på Conchita för att de inte ville framstå som ryska homofober? Hur många hatade Rysslands låt för de HBTQ lagar som finns där?
Budskapet var bra och jag står för att alla ska ha rätt att leva och älska vem de vill. Men det är synd att detta ska ha så stor betydelse även i andra sammanhang.
Men andra menar att de flesta vinner för de är annorlunda, Lordi, Loreen och många därtill. På de premisserna borde jag och syster min äga ut alla, vi behöver bara stoltsera med att hon inte ser ;)
                            
 
Sen lite politik bara för att jag kan och vill.
Snart är det val och jag har ingen aning om vad jag ska rösta på så troligen blir det "Rösta blankt partiet." för då har jag ändå rösta och gjort min plikt som svensk medborgare. Vi lever i ett demokratiskt land vilket våra förfäder ska ha all heder för så tack till er.
När jag säger att jag inte har någon aning om vad jag ska rösta på säger de flesta F men inte SD. Inte SD kan jag för all del hålla med om, vad detta parti har i skallen undrar jag allt? Blonda, blåögda, ljushyade svenskar som är rasbiologiska korrekta! Ungefär så känner jag det "Renrasiga Svenskar." vill de att Sverige ska bestå av.
Det påminner mycket om Hitler och Voldemort och alla vet hur det gick för dem, näslösa och döda. Men som sagt är inte alltför insatt så ska inte röra mig med deras fel och brister.
Men så kommer vi till F, jag inte är feminist, jag står hellre för jämnlikhet vilket de säger sig sträva efter. Det gör de säkerligen med, men varför då kalla sig feminister och inte jämställdismer med en gång? Se till männens behov med i större grad. Se till förtryckta män, män som inte får vårdnaden om sitt barn för att kvinnan skall enligt en känsla skulle kunna det bättre än dem? De gör det förvisso med det tror och vet jag, men det är mer av kvinnor hit och kvinnor dit. Så var är den neutrala ideologin mellan feminismen och maskulismen?
Annars får Kalle Anka partiet vinna, gratis alkohol och breda trottoarer. Leder till mer jobb åt de icke alkoholpåverkade och en miljösparning om vi sätter alkohollås på alla bilar. Så får jag både jobb och köra bil på de förminskade vägarna.
 
Så nu tycker jag vi strävar efter ett jämnlikt samhälle för ALLA utom för brysselkålen! ;)

Kommentar:
#1: Josefine

Jag gillar brysselkål!!! ;-b

Jag kan tipsa om Valkompassen. Jag går alltid igenom den inför val för att se vilket partis åsikter jag står närmast. Om du googlar på det så hittar du =)

Försten.... var Hitler näs-lös? Hehe ;-)

Svar: Nej, ingen gillar brysselkål, du bara tror att du gör det ;) <3

Okej, tack, ska titta på den :)

Han blev väl det till sist då han låg och ruttnade i jorden kan jag tänka xD
Therese Lundgren

2014-05-15 @ 02:20:30
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: